Behandelingen

Drukpuntmassage

De drukpuntmassage komt van oudsher uit China. Meer dan tweeduizend jaar geleden, ten tijde van de Han en Qin Dynastieën (205 v. Chr. - 280 n. Chr.), werd TUINA reeds vermeld in de medische literatuur.

Het menselijk lichaam bevat een constante stroom van QI, de levensenergie. In ons lichaam lopen verschillende energiekanalen, ook meridianen genoemd. Op die meridianen liggen de druk- of acupunctuurpunten.

Elke meridiaan heeft een connectie met een bepaald orgaan of energiefunctie in het lichaam.

Is er obstructie in de meridiaan aanwezig dan vloeit de QI niet mooi door. Hierdoor ontstaan ziekte en pijn. Door massage van dit acupuntuurpunt kan de 'dam' doorbroken worden en kan de QI weer vrijelijk stromen.

Zodra de energiestroom hersteld is geneest het organisme zichzelf. De behandeling is zeer doeltreffend bij langdurige chronische pijnen, psychosomatische klachten, stresstoestanden en depressies.

Ook voor gezonden mensen heeft een regelmatige behandeling met drukpuntmassage een preventief effect.

Er worden verschillende technieken gebruikt om de energiestroom te herstellen in ons lichaam :

- door druk uit te oefenen met de hand op de acupunctuurpunten die gelegen zijn op de meridianen,

- door het strekken van de meridianen,

- door het kneden of bekloppen van de meridianen.

Drukpuntmassage kan onder verschillende vormen worden toegepast : volledige lichaamsmassage, hoofdmassage, voetmassage of stoelmassage.

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een eenvoudige en effectieve therapie die reeds 4000 jaar geleden werd toegepast door de Egyptenaren en de Chinese volkeren. Omstreeks het begin van de 20e eeuw werd zij herontdekt door artsen uit de Westerse wereld.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat via de energie-punten op de voeten (pijn, prikkels, jeuk, verandering van de huidskleur, eelt, transpiratie e.d.).

De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Door massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd.

 

BEHANDELINGEN
Geldig vanaf 30 januari 2010
25
minuten
50
minuten
60
minuten
75
minuten
90
minuten
120
minuten
Volledige lichaamsmassage 30€ 45€ 60€ 75€ 90€ 118€
Hoofd- en nekmassage
Voetmassage

BE 0864.885.157